Heeft u maar 5 minuten tijd en wil u toch meer bezoeker naar uw website leiden? Maak dan een gratis profiel aan bij ‘Google Mijn Bedrijf’. Zo bent u beter zichtbaar in de zoekresultaten en krijgen klanten meteen alle nuttige info over uw bedrijf.

Gratis bedrijfsprofiel op Google

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google om beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Google én in Google Maps.

Als potentiële klanten op zoek zijn naar de producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt, dan toont Google uw bedrijfsprofiel met contactinfo, adresgegevens, openingstijden en een link naar uw website rechtsboven naast de zoekresultaten.

Bovendien kan u in dat bedrijfsprofiel ook een link toevoegen naar de routebeschrijving op Google Maps of een online reservatiemodule.

Google toont ook recensies over uw bedrijf en zelfs populaire bezoektijden en de verwachte drukte in uw zaak.

Staat uw bedrijf goed op Google?

Ook al heeft u zich nog niet aangemeld in Google Mijn Bedrijf, toch bestaat er mogelijks al een bedrijfsprofiel voor uw onderneming. Google heeft die informatie ingevuld op basis van wat de zoekmachine vond op uw website.

Vaak is die info onvolledig of niet correct.

Dat kan u gemakkelijk controleren: geef uw bedrijfsnaam in in Google. Ziet u rechts uw bedrijfsprofiel? Zijn alle gegevens compleet en correct? Als dat niet het geval is, kan u in 5 minuten ervoor zorgen dat klanten uw bedrijf beter online vinden.

Ook als u Google nog geen bedrijfsprofiel voor uw onderneming heeft aangemaakt, dan kan u dat makkelijk zelf doen.

Hoe claimt u uw bedrijf?

Meld u aan bij Google Mijn Bedrijf. Dat is gratis en nadat u uw bedrijf geclaimd hebt, kan u de gegevens zelf beheren.

Voordat u aanpassingen kan doen, wil Google zeker zijn dat u de juiste persoon bent om deze aanpassingen te doen. Daarom vraagt Google om uw bedrijf te verifiëren.

  • Meestal verzendt Google een papieren briefkaart naar het postadres van uw bedrijf. Enkele dagen na uw aanvraag ontvangt u per post een unieke code.
  • Soms verloopt de verficatie per e-mail. U ontvangt dan meteen de code waarmee u zich kan aanmelden.

Aan de slag

Heeft u de verificatiecode ontvangen en ingevuld? Doorloop dan het eenvoudige stappenplan om uw gratis bedrijfsprofiel aan te maken of aan te passen. Voeg zeker uw bedrijfsnaam, sector, openingsuren, adresgegevens, telefoon, website en foto’s toe.

Hoe vollediger u het profiel invult, hoe handiger voor uw klanten. Als uw bedrijfsprofiel is ingevuld, zal uw zaak automatisch ook zichtbaar worden op Google Maps. Daardoor kunnen klanten ook een routebeschrijving opvragen.

Trek nieuwe klanten aan

Uw bedrijfsprofiel wordt weergegeven wanneer mensen op Google en Google Maps naar uw bedrijf of vergelijkbare bedrijven.

  • Doordat u meer opvalt in de zoekresultaten, bereikt u heel wat nieuwe klanten.
  • Klanten vinden bedrijven betrouwbaarder als ze een volledig bedrijfsprofiel kunnen bekijken.
  • Uw klanten kunnen reviews schrijven over uw bedrijf. Dat kan andere mensen overtuigen om voor u te kiezen.

Ontdek hoe mensen uw bedrijf vinden

Bedrijfsprofiel ingevuld? Dan kan je vanaf nu opvolgen hoe klanten u vinden, waar ze vandaag komen en welke zoekopdrachten ze gebruiken.

Voorzie maandelijks de tijd om de inzichten te bekijken en daaruit bij te leren over jouw (toekomstige) klanten.

Hulp nodig bij het aanmaken van uw gratis bedrijfsprofiel? Geef me een seintje, ik help u daar graag bij.

Vind nieuwe klanten met een gratis bedrijfsprofiel op Google
Boeiend? Zeg het voort:Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google